27 Μαρ 2011

Το Νοέμβριο θα δικαστεί ο απεργός πείνας για το αντίσκηνο που έστησε στην πλατεία Ελευθερίας.




Η αποχή των δικηγόρων είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η χθεσινή δίκη του απεργού πείνας της πλατείας Ελευθερίας στο Πρωτοδικείο Καβάλας.
Ο συνήγορος του δήλωσε στο προεδρείο του Δικαστηρίου, ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη δίκη λόγω της αποχής που έχει κηρύξει, εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας και ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.
Αρκετοί οι συμπαραστάτες χθες στο Δικαστήριο
Ο απεργός πείνας κατηγορείται ότι έστησε, χωρίς να το επιτρέπει ο νόμος, ένα αντίσκηνο στην πλατεία Ελευθερίας, με σκοπό να προστατεύεται, μαζί και η γυναίκα του που συμπαραστέκεται στην απεργία, από τις καιρικές συνθήκες.
Την περασμένη Δευτέρα, λοιπόν, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ενώ κατασχέθηκε το αντίσκηνο. Χθες επρόκειτο να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Νοεμβρίου του 2011. Στο Δικαστήριο βρέθηκαν αρκετά άτομα, με σκοπό να του συμπαρασταθούν και, συγχρόνως, να στείλουν τα μηνύματα τους προς τους δικαστές, τους τοπικούς άρχοντες και την κεντρική εξουσία, για τη λήψη άμεσων μέτρων κατά της ανεργίας.
Μπροστά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα. Ανάμεσα τους ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, Δήμος Ζαχαριάδης, ο οποίος είναι και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.).
Τη συμπαράσταση του προς τον κατηγορούμενο απεργό πείνας προσέφερε, ακόμα, με την παρουσία του, το μέλος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) και του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Νομού Καβάλας, Βύρων Λάμπρου, ενώ το παρόν έδωσε και ο τέως δήμαρχος Καβάλας, Λευτέρης Αθανασιάδης, ο οποίος ζήτησε από το δικηγόρο του κατηγορούμενου να κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Θα περιμένει τις προσφορές για εργασία στην πλατεία Ελευθερίας
Γύρω στις 12:30 μ.μ. ο απεργός πείνας αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο, αφού συνεννοήθηκε με τον συνήγορο του, Κυριάκο Ελληνίδη, για το αίτημα της αναβολής. Λίγα λεπτά αργότερα σταμάτησαν την παράσταση διαμαρτυρίας και αναχώρησαν και τα μέλη του Π.Α.ΜΕ., καθώς και οι υπόλοιποι συμπαραστάτες του κατηγορούμενου. Στο Δικαστήριο παρέμεινε μόνο ο Κ. Ελληνίδης, για να ζητήσει την αναβολή της δικής.
Ο απεργός πείνας επέστρεψε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου συνεχίζει την απεργία με τη σύζυγο του, χωρίς το αντίσκηνο που του κατάσχεσαν. Όπως είπε, είναι πρόθυμος να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση για προσφορά εργασίας, μόνο εάν αυτός που θα κάνει την πρόταση, τον συναντήσει αυτοπροσώπως στην πλατεία. "Όποιος έχει να μου προτείνει κάτι, θα είμαι εδώ στην πλατεία να συναντηθούμε.
Τις υποσχέσεις από το τηλέφωνο, τις εφημερίδες και την τηλεόραση δεν τις θεωρώ αξιόπιστες πλέον", είπε, αμφισβητώντας τις προτάσεις που διατυπώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, για απασχόληση σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα της Θάσου και στο εργοστάσιο των λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη. Να σημειώσουμε ότι ο απεργός πείνας και η σύζυγος του, βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας από τις 11 Μαρτίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου