27 Μαρ 2011

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

 


Δηλώνοντας την προσήλωση μας σε αγώνες λαϊκούς και όχι ατομικούς, συμπαραστεκόμαστε στο ζευγάρι ανέργων που από την Παρασκευή 11 Μαρτίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία της πόλης και διαπιστώνουμε τις απαράδεκτες- άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν τη διαμαρτυρία τους .
Λίγες ώρες μετά την εγκατάσταση των απεργών στο χώρο της πλατείας, αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψή τους, τους οδήγησαν στο κτίριο της αστυνομίας, τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, τους φωτογράφισαν και τους κατάσχεσαν το αντίσκηνο, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε, πριν μερικές μέρες, με αποκορύφωμα τη μήνυση των απεργών πείνας και το σύρσιμό τους στα δικαστήρια με αφορμή ,λέει , την παράνομη κατασκήνωση εντός της πλατείας .

Εντυπωσιαστήκαμε με τη στάση της εισαγγελίας Καβάλας που ονόμασε το στήσιμο ενός αντίσκηνου καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου αντί να ασχοληθεί με τις καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων , που αφθονούν στην περιοχή μας .Όσο για την καταγγελία για παράνομη κατασκήνωση δε θα ασχοληθούμε σώζοντας την αξιοπρέπεια μας .

Θεωρούμε ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται και ότι στους 2 αυτούς συμπολίτες μας προσπάθησαν και προσπαθούν να στερήσουν το δικαίωμα αυτό .

Συμπαραστεκόμαστε στην απόγνωση τόσο αυτών όσο και όλων των άλλων που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ και που είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα ενταθούν. Είναι για μας φυσικό ότι οι πολιτικές αυτές προσπαθούν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό, στέλνοντας σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους σε όλη την Ελλάδα.

Εντυπωσιαστήκαμε με την στάση του Ερυθρού Σταυρού απέναντι σε δύο αναξιοπαθούντες που αρνήθηκε δημόσια κάθε βοήθεια σε αυτούς .

Προκληθήκαμε από τις δηλώσεις του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, αλλά πολύ περισσότερο θυμώσαμε με την πολιτική πρόνοιας του Δήμου Καβάλας που σταματά στις υποσχέσεις αντί να προσπαθεί να ενισχύσει με πράξεις όχι μόνο τους απεργούς πείνας αλλά και όλους τους άνεργους έλληνες και ξένους που κατοικούν στο Δήμο .

Καλούμε το δήμαρχο της Καβάλας να ανοίξει εκ νέου και να ενισχύσει το κοινωνικό παντοπωλείο και να λειτουργήσει ξενώνα αστέγων σε ένα από τα πάμπολλα κτίρια του που δε χρησιμοποιεί .

Καλούμε όλους τους άνεργους, τους εργαζόμενους και το λαό της Καβάλας, να συμπαρασταθούν στους απεργούς πείνας, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους .

Καλούμε, επίσης, τους επιστημονικούς συλλόγους της πόλης (ιατρικός, φαρμακευτικός, δικηγορικός κλπ) αλλά και το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο να συμπαρασταθούν τους απεργούς πείνας, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου