11 Μαρ 2011

ΕΛΤΑ-Εύκολος στόχος η Καβάλα





«Όσο εύκολο είναι να λέμε ότι η Καβάλα έχει πάρα πολλά κενά σε οργανικές θέσεις, άλλο τόσο εύκολο είναι να υποστηρίξει κανείς ότι διαθέτει υπεράριθμους υπαλλήλους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Νίκος Χατζηχρήστου! 
Μία πολύ περίεργη περίοδο διανύει ο ΕΛΤΑ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Νίκο Χατζηχρήστου, καθώς τα όσα συμβαίνουν σε άλλους τομείς με την εφαρμογή ενός ιδιότυπου “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, είναι πολύ πιθανόν να συμβούν και στα ΕΛΤΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Χατζηχρήστου, θεωρεί ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς μέχρι σήμερα μπορεί να θεωρούνταν ως μία ευνομούμενη περιοχή. «Αναλογιστείτε ότι έχουμε περιφερειακή διεύθυνση, κέντρο διαλογής, διανομή, συναλλαγή και συνολικά 14 ταχυδρομεία σε όλη την Π.Ε. Επομένως είναι πολύ πιθανόν να έχουμε μεγαλύτερες απώλειες σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Ενδεικτικά θα μπορούσα να σας πω ότι η εφαρμογή ενός “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” και στα ΕΛΤΑ, στην προσπάθεια εξορθολογισμού των εξόδων, δεν θα μπορούσε να αφορά την Δράμα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, οι οποίες δεν είχαν ποτέ το κεντρικό ταχυδρομείο ανοιχτό τα απογεύματα, δεν διαθέτουν κέντρο διαλογής, δεν έχουν περιφερειακή διεύθυνση, ενώ διατηρούν πολύ λιγότερα γραφεία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα τους», τόνισε ο Νίκος Χατζηχρήστου.
«Γενικότερα βρισκόμαστε σε στάση αναμονής. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κυρίαρχο θέμα των ΕΛΤΑ είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών λειτουργιών.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, εξέφρασε την άποψη ότι όσο εύκολο είναι να λέμε ότι η Καβάλα έχει πάρα πολλά κενά σε οργανικές θέσεις, άλλο τόσο εύκολο είναι να υποστηρίξει κανείς ότι διαθέτει υπεράριθμους υπαλλήλους. «Οπότε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιλαμβάνεστε ότι ο πρώτος στόχος, ο εύκολος στόχος θα έλεγα είναι η Καβάλα», δήλωσε ο Νίκος Χατζηχρήστου. 
Πηγή: Πάνος Μεγαλομμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου