11 Μαρ 2011

Οριστικό κλείσιμο για 40 καφέ-μπαρ της Καβάλας(;)




Επιστολές για το κλείσιμο 40 καταστημάτων, υγειονομικού χαρακτήρα, έστειλε η Διεύθυνση Υγιεινής, προκαλώντας την οργή των καταστηματαρχών, ενώ χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας συζήτησε την αναστολή λειτουργίας άλλων έξι καταστημάτων.
 Η απόφαση «δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί με μελλοντική συμμόρφωση των καταστηματαρχών» αναφέρει σχετικά η επιστολή.  Οι παραβάσεις των καταστημάτων αφορούν παράνομες κατασκευές (πλαϊνά καλύμματα, τα οποία δεν αφαίρεσαν), υπεράριθμα τραπεζοκαθίσματα και άλλες παραβάσεις.
 Εκείνο όμως που έχει διαίτερη σημασία είναι ότι στις επιστολές αναφέρεται ότι « ο ένας από τους λόγους τροποποίησης των όρων λειτουργίας του αναφερόμενου καταστήματος δεν είναι εφικτό και δυνατόν να αποκατασταθεί με μελλοντική συμμόρφωση της υπεύθυνης της/του υπεύθυνης/νου του καταστήματος».
Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Καφεζυθοπωλών, Παναγιώτης Βασιλούδης, μιλώντας στον «Κ.Τ.», έκανε λόγο για έναν συνεχή πόλεμο που βρίσκεται να εξέλιξη εις βάρος των καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα. «Πρόκειται για αμετάκλητη απόφαση και αυτό είναι που μας έχει εξοργίσει. Αυτό το φαινόμενο μόνο στην Καβάλα παρατηρείται και δεν υπερβάλλω καθόλου.

Έχουμε αγανακτήσει, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε στην κυριολεξία απροστάτευτοι. Από την μία πλευρά έχουμε τις υπηρεσίες και από την άλλη μεριά τους πολιτικούς, οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κερδίσουν τις εκλογές, Όταν το καταφέρουν, τότε ξεχνάνε τα πάντα», δήλωσε ενοχλημένος ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών.
Ο Παναγιώτης Βασιλούδης, τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με όλους τους συναδέλφους του και σε πρώτη φάση θα αναζητήσουν δικηγόρο, για να προασπιστούν τα συμφέροντα τους. Από την πλευρά του δήμου Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, υποστήριξε ότι αυτό που συνέβη είναι η εφαρμογή του Νόμου από την αρμόδια υπηρεσία. «Ο Δήμος δε μπορεί αν κάνει τίποτα γι’ αυτό το θέμα. Είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει την απόφαση της υπηρεσίας.
Στην περίπτωση που δεν το κάνει, τότε είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος τόσο τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όσο και ο δήμαρχος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι ο δήμος δεν πρόκειται να κλείσει κανένα κατάστημα και θα επιδιώξει το θέμα να λυθεί δικαστικά.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:30, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση τόσο του Προέδρου, Τάσου Χατζηαναστασίου, όσο και των μελών της επιτροπής είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
 Από την πλευρά της η Διεύθυνση Υγιεινής υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες παραβάσεις έχουν ξεκινήσει από το 2008, χωρίς ωστόσο οι καταστηματάρχες να έχουν συμμορφωθεί με το γράμμα του Νόμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια έχουν μηνυθεί για ανάλογες υποθέσεις, κάτι που ισχύει και για τη σημερινή διοίκηση.
Πηγή: Πάνος Μεγαλομμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου